Markfirben

markfirben
Markfirbenet er et kraftigt, kortbenet firben. Det kendes fra det almindelige firben på, at det er kraftigere med kort, højt hoved og afstumpet snude. Om foråret er hannen grøn på kroppens sider. Den bliver op til 23 cm lang.
 
Den findes over hele landet, mest almindelig ved kysterne. Den lever i åbne områder med løs, gerne sandet jord, hvor den ofte træffes i små kolonier.
 
Markfirbenets mest almindelige bytte er græshopper, sommerfuglelarver og biller, som den oftest finder i umiddelbar nærhed af skjulet.
 
Markfirbenet er i tilbagegang. Det kan skyldes, at dens levesteder gror til.
Bliv venner med os på Facebook
Følg os på LinkedIn
Se vores film på YouTube
Følg os på Instagram
Giv os en anmeldelse på Tripadvisor
AQUA Akvarium & Dyrepark
Vejlsøvej 55 · 8600 Silkeborg · Tlf. 8921 2187

Tilmeld nyhedsbrev