Æbleforløbet er bygget op omkring aktiviteter på skolen forud for en fagdag om æblet. I løbet af aktiviteterne fordyber eleverne sig i æblets historie, smag og kendetegn og arbejder naturvidenskabeligt med forsøg omkring æblets spiring og nedbrydning. På fagdagen fordyber eleverne sig i arbejdet med æblet, hvor fagdagen kan afvikles på skolen eller på AQUA Naturfagscenter. Efterfølgende er der opsamlende arbejde på skolen. I materialet er kort beskrevet de enkelte aktiviteter, herunder æbleløbet på fagdagen og der er henvisninger til diverse relevante links.

Forløbet laves kun i september og oktober.

Materialet om æblet, findes her

 

 

Natur/Teknologi (efter 4.klasse)

 

Kompetenceområde

Færdigheds- og vidensområde

Færdigheds- og vidensmål

Undersøgelse

Undersøgelser i naturfag

Eleven kan opstille forventninger, der kan testes i undersøgelser

Perspektivering

Teknologi og ressourcer

Eleven har viden om enkle produktionskæder

 

Mennesket

Eleven kan diskutere årsager til sund og usund livsstil

 

 

Madkundskab (efter 4.klasse)

 

Kompetenceområde

Færdigheds- og vidensområde

Færdigheds- og vidensmål

Fødevarebevidsthed

Råvarekendskab

Eleven har viden om råvaregruppers smag og anvendelse

Fødevarebevidsthed

Råvarekendskab

om råvaregruppers fysisk-kemiske egenskaber

Madlavning

Smag og tilsmagning

Eleven kan skelne mellem forskellige grundsmage, konsistens og aroma

Madlavning

Madens æstetik

Eleven kan fortolke sanse- og madoplevelser

 

 

Bliv venner med os på Facebook
Følg os på LinkedIn
Se vores film på YouTube
Følg os på Instagram
Giv os en anmeldelse på Tripadvisor
AQUA Akvarium & Dyrepark
Vejlsøvej 55 · 8600 Silkeborg · Tlf. 8921 2187

Tilmeld nyhedsbrev